Wat doet een Service Engineer Drives & Controls? 
Als Service Engineer Electrical Drives & Controls ben jij verantwoordelijk voor het herstel, service, preventief onderhoud en inbedrijfstelling van zeer afwisselende toepassingen van moderne elektrische aandrijf- en besturingssystemen.
Deze hightech apparatuur wordt breed toegepast in een zeer diverse groep industries. Van offshore lokatie tot energiecentrales; overal vind je onze systemen.

Als service engineer electrical drives & controls ben je een liefhebber van complexe aandrijvingen. Door de diversiteit in de toepassingen is geen dag hetzelfde. De ene keer werk je aan een aandrijving van een lopende band en de volgende keer werk je aan aandrijvingen van bruggen of sluizen.
De werkzaamheden lopen uiteen van relatief eenvoudig tot zeer complex en jij moet in staat zijn om het proces van de toepassingen te overzien om juiste conclusies te trekken. Soms werk je bij een klant waarvan de hele productie stilstaat en rust er dus een grote verantwoordelijkheid op je schouders. Het is ontzettend leuk als jij diegene bent die de fabriek weer laat ‘draaien’.
We sturen je dus niet zomaar op pad naar klanten. Een goed opleidingstraject staat bij ons centraal. Je leert de fijne kneepjes van het vak van ervaren collega’s.

In deze functie bent je veel bij klanten op locatie in voornamelijk een straal van 200 kilometer rondom je vestigingsplaats Almelo. Het kan – incidenteel – voorkomen dat je een paar dagen aaneen van huis bent.
De klanten die je bedient zijn veelal grote industriele opdrachtgevers en een professionele houding ten aanzien van veiligheid en accuratesse zijn van groot belang. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en daarmee ook verantwoordelijkheid.
Een bedrijfsauto, iPhone en laptop maakt vanzelfsprekend onderdeel uit van deze functie.
Wij zijn op zoek naar iemand met ervaring of een gemotiveerde en talentvolle starter die we nog veel kunnen leren.
Onze ideale kandidaat voor een service engineer drives en controls zie er bij benadering zo uit:
• Je hebt het niveau van een MBO opleiding richting: Elektrotechniek, Industriële Automatisering, mechatronica of vergelijkbaar;
• Je bent bereid om eens per 6 weken een 24 uurs beschikbaarheidsdienst te draaien;
• Je weet wat elektrische aandrijftechniek inhoud;
• Je hebt affiniteit met industriele automatisering;
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
• Je kunt elektrische schema’s en tekeningen lezen;
• Je bent bereid om vakgerichte studies te volgen;
• Je bent een teamplayer;
• Je woont op maximaal 1 uur rijden van Almelo;
• In bezit van Rijbewijs B.

Arbeidsvoorwaarden
Bij onze organisatie werk je mee aan inventieve, duurzame en energiebesparende oplossingen. We bieden je een baan met volop ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden, daarnaast bieden we natuurlijk een aantrekkelijk salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot slot heb je bij een dienstverband van 38 uur per week want werk en privé moet goed in balans zijn te houden.

 

Sollicitatieprocedure
Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via info@spit.nl. Vergeet niet je cv mee te sturen. Je kunt natuurlijk ook informatie over deze vacature vragen (of direct solliciteren) bij Pascale Rolefes. Zij is overdag goed bereikbaar op nummer: 088 55 42 000

 

Over SPIT

SPIT is een engineering services bedrijf dat een brede range van elektrische en mechanische oplossingen biedt aan industriële opdrachtgevers. Wij hebben ons tot doel gesteld onze klanten te helpen met het vinden van de meest kosten-effectieve en efficiënte gebruik van hun geautomatiseerde productie-middelen, en het leveren van de serviceniveaus die zij definiëren.