Functiebeschrijving

Als Service Engineer Electrical Drives & Controls ben jij verantwoordelijk voor de reparatie, service, preventief onderhoud en commissioning van zeer afwisselende toepassingen van moderne elektrische aandrijftechniek en besturingstechniek. De drives en controls (frequentieregelaars) worden toegepast door klanten in de energieopwekking, industrie, chemie, olie & gas, food & agri en water & afvalwater.
Als service engineer electrical drives & controls ben je een pure specialist van de complexe aandrijvingen. Door de diversiteit in de toepassing, is geen dag hetzelfde. De ene keer werk je aan een aandrijving van een rubber menger van 3.000 kW en de volgende keer werk je aan aandrijvingen van bruggen of sluizen. Storingen lopen uiteen van relatief simpel tot zeer complex en jij moet in staat zijn om het proces van de toepassingen te overzien om juiste conclusies te trekken.

Vanzelfsprekend kennen wij een uitbreidt opleidingstraject. Dit kan zowel intern zijn maar ook bij de fabrieken van onze belangrijke partners als ABB en Siemens.
In deze functie ben je veel bij klanten op locatie in voornamelijk een straal van 200 kilometer rondom je vestigingsplaats Almelo.

De klanten die je bedient zijn veelal grote industriele opdrachtgevers en een professionele houding ten aanzien van veiligheid en accuratesse zijn van groot belang.

Een bedrijfsauto maakt onderdeel uit van deze functie.

Wij zijn op zoek naar iemand met ervaring of een goed opgeleide talentvolle starter.

Gewenste vaardigheden en deskundigheid

  • Je beschikt over een afgeronde MBO opleiding richting: Elektrotechniek, Industriële Automatisering, of vergelijkbaar;
  • Je hebt goede kennis of sterke affiniteit met elektrische aandrijftechniek;
  • Je hebt affiniteit met PLC technieken;
  • Je beheerst Nederlands en Engels in woord en geschrift;
  • Je bent sterk in het lezen van elektrische schema’s en tekeningen;
  • Je bent bereid om vakgerichte studies te volgen;
  • Je bent een teamplayer;
  • Je woont op maximaal 1 uur rijden van Almelo;
  • In bezit van Rijbewijs B.

Arbeidsvoorwaarden
Bij onze organisatie werk je mee aan inventieve, duurzame en energiebesparende oplossingen. We bieden je een baan met volop ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden, daarnaast bieden we natuurlijk een aantrekkelijk salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot slot heb je bij een dienstverband van 38 uur per week want werk en privé moet goed in balans zijn te houden.

Sollicitatieprocedure
Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via info@spit.nl. Vergeet niet je cv mee te sturen. Nadere informatie over deze vacature is te verkrijgen bij Mw. Pascale Rolefes op 088 55 42 000.

Over SPIT

SPIT is een engineering services bedrijf dat een brede range van elektrische en mechanische oplossingen biedt aan industriële opdrachtgevers. Wij hebben ons tot doel gesteld onze klanten te helpen met het vinden van de meest kosten-effectieve en efficiënte gebruik van hun geautomatiseerde productie-middelen, en het leveren van de serviceniveaus die zij definiëren.